1. whenever you have difficulty with your homework, don’t hesitate ______ her for help.
a. asking b. to ask c. asked d. to be asked
2. — how often do you go out for supper? — _____, once a week.
a. have no idea b. it depends c. as usual d. generally speaking
3. you shouldn’t from his achievements, for without his help, you couldn’t have finished this experiment.
a. take off b. take down c. take out d. take away
4. ____ warmly for his work, he was too excited to fall asleep.
a. praising b. to praise c. having praised d. praised
5. there were difficulties but he decided to carry on _________.
a. regardless of b. in spite of c. regardless d. in spite
6. if _______ in class, you will have to clean the classroom for a week as a punishment.
a. caught sleeping b. caught to sleep c. catching sleeping d. to catch to sleep
7. lucy ____ a job since she was out of work, but she hasn’t found one yet.
a. had looked for b. has been looking for c. looked for d. is going to look for
8. our teacher made ____ clear at yesterday’s class meeting that everybody should come to school on time.
a. this b. that c. what d. it
9. i didn’t see her in the meeting room this morning. she ______ have spoken at the meeting.
a. mustn’t b. shouldn’t c. needn’t d. couldn’t
10. they are trying to find a new way to _______ the spread of aids.
a. keep b. arrest c. catch d. delay
11. a large ___________(比例) of school-books now have pictures.
12. he________(插入)the key in the lock and opened the door.
13. what’s your _________________(国籍), chinese?
14. air is regarded as a _____________(混合物) of gases.
15. the boss nodded with _____________(满意).
16. scientists have made a _________________(突破) in their treatment of that disease.
17.he’s fond of the ___________ (音乐) instruments on show.
18.the enemy forces were _____________(优越) in numbers.
19. she was a simple, _____________(有实际经验的), hardworking woman.
20. as demand increases in places like china and india, food shortages could lead to increased hunger and even s_________________.
dad had many medical problems, any of which could cause other people to lose their sense of humor, but not him. i have good 21 of dad waking us up in the morning. holding his cane(拐杖), he would roll through the house sitting in his wheelchair shouting, “get up and 22 the day! it’s a beautiful day!” if we didn’t get up right away, he would repeat his song with his cane 23 the end of our beds. every day was truly a beautiful day to him.
in his sixties, there was no parking or ramps(斜坡) for the disabled, so even a(n) 24 to the grocery store was a difficult task. once in the store, he found the three of us in the makeup department. he picked up a bottle of powder and started reading the 25 . what’s more, he had a talent for 26 humor in everything he did.
those summers he would 27 us back to arizona every year, stopping at the checkpoint for fruit and vegetables at the new mexico-arizona 28 . when asked if he had any fruits or vegetables in the car, he would reply, “just three sweet peas.”
our father has been dead for a long time, but not the 29 that he taught us: you are only 30 as you let yourself be.
21. a. memories b. imaginations c. intentions d. impressions
22. a. miss b. face c. imagine d. value
23. a. sounding b. touching c. pointing d. hitting
24. a. way b. action c. trip d. movement
25. a. instruction b. price c. attention d. notice
26. a. introducing b. telling c. finding d. searching
27. a. refuse b. lead c. drive d. offer
28. a. country b. border c. market d. state
29. a. rule b. technique c. attitude d. lesson
30. a. comfortable b. skillful c. famous d. disabled
in ancient times, a king had a large round stone placed on a roadway. the king wanted to see if anyone would remove the huge rock. so he hid 31_________ and watched from far away. some of the king’s richest businessmen and higher officials came by and 32_________(simple) walked around it. many loudly blamed the king for not keeping the road clear, 33_________ none of them did anything to move the large stone out of the way.
then 34_________ farmer came along carrying a load of vegetables. upon approaching the round stone, the farmer laid 35_________ his load and tried to move the stone to the side of the road. after taking great trouble, he finally succeeded.
36_________ picking up his load of vegetables, the farmer noticed that there was a purse lying on the road 37_________ the stone had been. the purse contained many gold coins and a note from the king which 38_________ (show) that the gold was for the person who removed the round stone from the roadway.
39_________ the farmer learned was what many of us never understand —“every obstacle(障碍) presents an opportunity 40_________ (improve) our condition.”
when my son was a baby still, my husband, the baby and i went on an outing to a beautiful noble home in a lovely park. on sundays the owners would open it to the public. that day we also decided to walk through the park as well.
i was carrying the baby in my arms as we strolled(散步). by the time my husband had been ahead of us, i remembered i had to cross a driveway that led to the hall. there was a slight bend, but there was no traffic at that time of day. i wanted to cross it and i had a strange sensation(感觉). i could not move. it was as if i had come across a huge invisible force. i just could not move an inch. i was in panic as i had no idea what was happening to me.
i pushed forward and there was ‘something’ that prevented me from crossing the driveway. then suddenly a little red sports car came at a terrible speed from the slight bend on the road. as soon as it went past us, i nearly fell forward. i had been pushing to move forward. when the invisible force let up, it made sense that i would suddenly move forward. my baby and i would surely have been badly injured or worse if i had crossed that driveway.
i have experienced many times like that, so much help from other sources. i truly believe we receive help to be able to live our lives here. all i know is that we are not left to struggle on our own.
41. one sunday the author’s whole family went to visit____.
a. a friend’s home b. an attractive grand home c. a far public park d. the local museum
42. the author had to cross the driveway at that time because ____.
a. she was carrying the baby in her arms b. she must catch up with her husband
c. there was a slight bend on the road d. her husband had left the park
43. when the author couldn’t move, she felt very ____.
a. curious b. nervous c. calm d. terrified
44. from the passage we can know ____.
a. the baby and the author were badly injured
b. everyone in the world shouldn’t stop fighting with fate
c. someone prevented the author from crossing the driveway
d. an unknown force helped the author escape a disaster
45. the underlined phrase “let up” probably means ____.
a. weakened b. increased c. appeared d. entered
there are two types of people in the world. although they have an equal degree of health and wealth and other comforts of life, one becomes happy, while the other becomes unhappy. this arises from the different ways in which they consider things, persons and events and the resulting effects upon their minds.
people who are happy fix their attention on the convenience of things. they enjoy all cheerful things. those who are unhappy think and speak only of unpleasant things. through their remarks, they sour the pleasure of society, offend many people, and make themselves disagreeable everywhere. if this turn of mind is founded in nature, such unhappy people should be pitied. the intention of criticizing and being disliked is perhaps taken up by imitation(模仿). it grows into a habit, unknown to its possessors. the habit may be strong, but it can be cured when those who have it realize its bad effects.
although this attitude is mainly an act of the imagination, it has serious results since it brings on deep sorrow and bad luck. if such people aim at getting some advantages in social position or fortune, nobody wishes them success. nor will anyone speak a word in favor of their hopes. if they are criticized, no one will defend or excuse them, and many will join in criticizing their wrong doings. so they should change this bad habit and stop worrying needlessly about themselves and others. if they do not, it will be good for others to avoid any contact with them. otherwise, they will have a disagreeable time, especially when someone becomes mixed up in their quarrels.
46. how does the writer tell the happy from the unhappy?
a. according to their degree of health. b. according to their wealth.
c. according to their attitudes to the same thing. d. according to their habits.
47. the phrase “sour the pleasure of society” probably means “________”.
a. have a good attitude towards social life b. make others unhappy
c. tend to scold others openly d. enjoy the pleasure of life
48. we can conclude from the passage that ________.
a. we should pity all unhappy people b. unhappy people are dangerous to social life
c. people can get rid of the habit of unhappiness d. unhappy people can not understand happy people
49. if such unhappy people insist on keeping the habit, the author suggests that people should ________.
a. not have any communication with them b persuade them to recognize the bad effects of their habits
c. show no respect for them d. quarrel with them until they realize their mistakes
50. in this passage, the writer mainly ________.
a. describes two types of people b. laughs at unhappy people
c. suggests ways to help unhappy people d. tells people how to be happy in life
a. fat loss for idiot system
one of the very reasons why this system has been in the news indicates its effectiveness to a very large extent. there are many people who will guarantee the effectiveness of this program in losing weight. this program needs a lot of exercises and at least a one-month preparing period.
b. weight loss tea
most of the people around the world want to lose weight. among methods like weight loss diets, weight loss pills, weight loss drinks, weight loss belts, and other such things, weight loss tea has also found its way.
c. weight loss from fasting (禁食)
fasting is the most popular and widely practiced program to get the body slim and attractive. doctors normally do not favor this idea considering its denying some nutritious fruits to the body. if not practiced scientifically, it may sometimes cause serious health problems.
d. weight loss food
there exists no single food or diet that can help people lose weight. the extra pound on our body is nothing but the result of consuming food beyond what our body requires for its day-to-day maintenance. you can throw off those extra pounds from your body by reducing the food intake.
e. natural weight loss pills
this weight loss product is now available in the market and is 100% effective in reducing body weight. it is also easy for you to use. a person who is looking for a product to reduce a few pounds from his/her body is welcome.
f. citrimax weight loss tablets
citrimax is a plant juice that helps you lose weight. the major difference from other weight loss products is that it does not stimulate the central nervous system. there have been reported cases of anxiety and nervousness while taking other products. citrimax is a product with no risks.
51. cecilia always feels nervous and anxious. her weight is over 80 kilograms. she wants to lose weight, but she considers the common slimming pills to be enormously destructive. she would like to find a suitable method to make her weight decrease.
52. lucy has tried many ways to lose weight that were introduced on tv. however, her weight is not decreasing, but increasing. she thinks using medicine is dangerous, so she wants to look for a natural way to achieve weight loss. she is often sensitive to some fruits.
53. anna works in an electronic company. an obesity-related problem has troubled her for many years. she has tried many ways to lose weight, but the effect is not obvious. she wants to find a fast, effective way to lose weight. it should be easy to operate.
54. amy wants to lose weight. she would like to have a diet which is in low calorie. she drinks four cups of red tea daily, at breakfast, lunch, snack, and dinner, and eats only certain foods rich in carbohydrates(碳水化合物) and vegetables. she has tried many ways to lose weight, but the effect is not obvious.
55. from an early age, may likes to eat snacks. giving up delicious food for her is a painful thing. her doctor asks her to give up delicious food. she doesn’t want to take fast food, because she knows it may cause serious health problems to her.
参 考 答 案 及 解 析
1. b。hesitate to do sth意为“犹豫(不定)去做某事”。
2. d。generally speaking 意为“一般来说”。have no idea“不知道”，it depends“看情况而定”，as usual“象平常一样”，这三者的意义与语境不符。
3. d。句意为：你不应当贬低他的成就，如果没有他的帮助，你是完不成这个实验的。take away from意为“贬低，减弱”;而take off意为“脱下”，take down意为“拒绝”，take out意为“拿出”。
7. b。考查时态。根据语境 “她从失业以后一直在找工作，但还没有找到。”可以推测她还会继续找下去，所以应用现在完成进行时。故选b。
8. d。考查“make it 形容词 / 名词 that从句 / 不定式”句型。it是形式宾语，真正的宾语是that everybody should come to school on time。
9. d。表示对过去情况否定的推测，应用couldn’t have done结构。
10. b。句意为：他们正试图寻找一种新的方法来阻止艾滋病的蔓延。arrest 意为“阻止”，而keep“保持”，catch“抓住”，delay“推迟”，三者的意义与语境不符。
11. percentage 12. inserted 13. nationality 14. mixture 15. satisfaction 16. breakthrough 17. musical 18. superior 19. practical 20. starvation
21. a。根据下文可以推断出，此处表达作者清楚地记得父亲以前的事情。have good memories of意为“清楚地记得……”。
22. b。根据下文中的“it’s a beautiful day.”可以确定，父亲把几个孩子叫起来，叫“我们”迎接新的一天。
23. d。由“repeat his song”可以确定此处指用拐杖敲击床边。
24. c。由“there was no parking or wheelchair ramps for the disabled”可以确定答案。
25. a。根据前面的“he picked up a bottle of powder”可以推断出父亲在阅读说明书，因为他天生善于寻找幽默。
27. c。根据下文“in the car”可知，当时父亲是开车将作者等几个孩子送回去。
38. showed。本题考查动词。此处a note 与show为主动关系，而由全句的内容可知此处表示的是过去所发生的事情，应使用show的一般过去式showed。
39. what。考查主语从句引导词。分析句子结构可知，“ 39 the farmer learned was ...”是主语从句，且缺少表达内容的宾语，故使用引导词what。
40. to improve。本题考查动词。根据语意“每一个障碍代表着一个改善我们状况的机会”可知，本空应填入动词不定式“to improve”。
41. b。细节理解题。从第一段中“... my husband, the baby and i went on an outing to a beautiful noble home in a lovely park.”可知答案。
42. b。细节理解题。从第二段的“by the time my husband had been ahead of us, i remembered i had to cross a driveway that led to the hall”可以看出, 作者的丈夫已经走在前面了，作者必须过去是要赶上前面的丈夫。
43. d。细节理解题。从第二段的“i was in panic as i had no idea what was happening to me.”可知，当时作者的感觉是“惊慌的”。
44. d。推理判断题。从第二段中“it was as if i had come across a huge invisible force.”以及第三段中的“when the invisible force let up, it made sense that i would suddenly move forward. ”可知，无形的力量帮助了作者。
46. c。细节理解题。从第一段中的“this arises from the different ways in which they consider things, persons and events, and the resulting effects upon their minds.”可知答案。
49. a。细节理解题。最后一段中有这样一句“if they don’t，it will be good for others to avoid any contact with them”，由此可知答案为a。
51. f。cecilia的关键信息 “always feels nervous and anxious.”，以及 “considers the common slimming pills to be enormously destructive.”，与f中的关键信息“it does not stimulate the central nervous system.”相对应。
52. c。由lucy的关键信息“wants to look for a natural way to achieve weight loss.”以及“she is often sensitive to some fruits”与c中的“its denying some nutritious fruits to the body.”对应。
53. e。anna的关键信息是“it should be easy to operate”，正好与e中的“it is also easy for you to use. a person who is looking for a product to reduce a few pounds from his/her body is welcome.”相对应。
54. b。amy的关键信息是“drinks four cups of red tea daily”，正好对应b中的信息“weight loss tea has also found its way”。
55. d。may的关键信息是“her doctor asks her to give up delicious food”，这与d中的“you can throw off those extra pounds from your body by reducing the food intake”相对应。